Cretan Villa Hotel
 

Bezienswaardigheden

 

Kales
Gebouwd aan de kust, aan de zijde van de oude stad (Serakina). Het heeft de reputatie dat het is gebouwd door de piraat Pescatore in 1212, en sindsdien is het sterk verbonden met de geschiedenis van Ierapetra.

 
 
 
Moskee
Een typische oude moskee uit de vroegere islamitische jaren, samen met de moslimse fontein " Krini" is in een zeer goede staat gebleven.Hedendaags zijn ze het hersteld en de moskee wordt gebruikt als muziekschool.
 
 
 
Napoleon's verblijf.
In juli 1798, toen Napoleons vloot zijn anker uitgooide voor de kust van Ierapetra, op zijn weg naar Egypte, werd hij gastvrij ontvangen door een familie uit Ierapetra. Het overblijfsel van het oude Griekse huis in de oude stad, heeft nog steeds zijn trots op dit historische bezoek.
 
 
 
De archeologische verzameling.
De Ottomanschool is gebouwd in 1899 na de bevrijding voor de Turkse kinderen. Vandaag wordt het gebruikt voor een archeologische verzameling. in de archeologische verzameling zijn tentoongestelde verschillende objecten uit de omgeving gevonden uit verschillende perioden de meest belangrijke zijn: ritueel aardewerk en andere voorwerpen,potten, bijlen, het draaiplateau van een pottenbakker,de heilige sarcofaag en het standbeeld van de godin Persefoni.


 
 
 
Het folklore museum van Myrtos.
Het museum ligt in het dorp van Myrtos. Minoisch aardewerk, landbouwkundig gereedschap, rituele voorwerpen,weefgereedschap, en kostbare restanten van de moderne geschiedenis van Kreta worden hier tentoongesteld.
 
 
 
Het folklore museum van Vainia.
Een klein museum van eigen kunst en een culturele combinatie.
 
 
 
De kerk van Afentis Christos.
De kerk van Afentis Christos wordt beschouwd als de oudste kerk van de stad.
Het is gebouwd in de veertiende eeuw. De kerk bevat een tal van iconen en een prachtige, uit hout gesneden iconostasis.
 
 
 
De kerk van Panagitsa.
Een van de belangrijkste kerken van de stad is die van de " Panagia" ( de maagd) tegenover de ingang van het fort.Het is een smalle alleenstaande kerk. Het wordt in ere gehouden, door " Het Entree van de Maagd in de Tempel" te vieren op 21 november.
 
 
 
De kerk van St. John.
De kerk van St. John bevindt zich ook in de oude stad.Gedurende de 17de eeuw is het veranderd in een moskee, door de Turken.
 
 
 
De kapel van Agios Georgios en Agios Haralampos.
De Byzantijnse kapel van Agios Georgios en Agios Haralampos, een monument, gebouwd in 961 na Christus, in het dorp van Episkopi, met grote, historische en culturele waarde.
 
 
 
Panagia Vriomenou klooster.
Het klooster van Panagia Vriomenou in het dorp Messeleri is ter na gedachtenis van de Heilige Moeder gebouwd in 1577 A.D.
 
 
 
Exacousti klooster.
Gebouwd temidden van pijjnbomen vlakbij het dorp Males, het was tot 1960 verlaten, waarna het totaal gerenoveerd is en heropend.
 
 
 
Gournia
Gournia is opgegraven door de Amerikaanse archeoloog Harriet Boyd-Hawes. Het is het meest onbeschadigde Minoische overblijfsel uit de periode van de nieuwe paleizen. Alhoewel de huismuren erg laag gebouwd zijn, kan de bezoeker nog het echte gevoel krijgen van een minoische stad.
 
 
 
Fournou Korfi
De nederzetting Fournou Korfi was bezet van 2500 B.C. tot 2170 B.C., totdat de totale stad in vlammen opging. Bij deze opgraving werden belangrijke vondsten gedaan uit het begin van de Minoische tijd.
 
 
 
Vasiliki.
Vasiliki heeft ook een belangrijke Minoische opgraving, Deze is tevinden op een kleine heuvel aan het noordelijke eind van de Ierapetra Isthmus vlakbij het dorp Vasiliki, waarna deze haar naam dankt. Dit was een typisch Minoische nederzetting welke, ondanks deze vernietigd was door vuur, een aantal maal in gebruik bleef.
 
 
 
Simi.
Gelegen aan de zuidelijke zijde van de berg Dikte, 1200 meter boven de zeespiegel, net boven het dorpje Kato Simi, met een fantastisch uitzicht over de zuidkust.
 
 
 
Selakano bos.
Selakano is een van de belangrijkste wilde pijnboombossen in het Middellandse-Zeegebied. Selakano is van groot belang voor de regio, het heeft grote betekenis voor o.a. de natuur en de traditionele landbouw.
 
 
 
Chrissi eiland.
Een van de 81 onbewoonde eilanden van Kreta is Chrissi. Het eiland Chrissi ligt 8 kilometer ten zuiden van Ierapetra en is een exotische plek volgens Europese normen.Alhoewel hier mensheid hier al vanaf het Minoische tijdperk aanwezig is, is de natuur er nauwelijks verstoort. De prachtige groen-blauwe zee, de zandstranden die op vele plaatsen bezaaid zijn met kleine schelpjes, en het zeldzame cederbos op de zandige heuvels zijn de zeer indrukwekkende onderdelen van Chrissi eiland. Het eiland is bijna vlak en heeft kleurvol vulkanische gesteente, bedekt met zand en waterfossielen. Het is 5km lang en heeft een gemiddelde hoogte van 10 meter. Chrissi is heeft veel waarde in haar natuurlijk systeem, vandaar dat Chrissi is opgenomen als een beschermd gebied voor de Europese gemeenschap.


 
 
 
De Ha kloof.
De kloof van Ha ligt 8km ten noorden van Ierapetra. Veel flora en fauna die op Kreta te vinden is kan gevonden worden bij deze kloof. De kloof is 500 meter lang en 400 meter diep.
 
 
 
De Sarakina kloof.
Een kloof van zeldzame schoonheid, dennenbomen, pijnbomen en kleine watervallen bepalen hier het zicht.
 
 
 
De Mesonas kloof.
Deze kloof ligt bij het dorp Kavousi. Vele soorten flora, waarvan sommige alleen voorkomen op Kreta kunnen hier gevonden worden.
 
     
De Bramiana dam.
Dit meer is ooit door mensenhand ontstaan, heden lijkt het een natuurlijk ontstaan meer, het water wordt bevoorraadt door Selakano, Kalamafka en Malavra. Trekvogels nemen in de lente een pauze in dit meer wanneer ze van Afrika naar Europa vliegen, en wanneer ze in de herfst van Europa naar Afrika vliegen. De dam ligt idyllisch gelegen en heeft een grote rijkdom aan flora en fauna, vandaar dat dit ook als beschermt gebied is verklaart.
 
     
De Theriospilio grot.
Deze grot ligt vlakbij het dorp Kavousi en bevat vele stalagmieten en stalactieten.
   
     
BACK TO TOP
 
Copyright 2002 2003- Ierapetra Team