Geografie
 
Kreta is het grootste eiland van Griekenland, de op vijf na grootste in de Middellandse zee en de op elf na grootste van Europa.
Het bestaat uit een gebied van 8331 vierkante kilometer en heeft ruim 600.000 inwoners. De lengte van Kreta van oost naar west is 260 kilometer.
De grootste wijdte is 60 kilometer van de Stavros kaap tot de lithinon kaap, terwijl de kleinste wijdte 12 kilometer is, die “ Isthmus van Ierapetra” wordt genoemd.
 

 
Ierapetra is gelegen aan de zuidoost kust met ongeveer 10 kilometer strandkust en is de op vier na grootste stad van Kreta. Het totale gebied is 400,52 vierkante kilometer en het heeft ruim 12.500 inwoners.
Het moderne Ierapetra is gebouwd op exact dezelfde plek als waar het oude Ierapetra lag. De stad kijkt uit op de Lybische zee en ligt maar 368 kilometer af van de noord Afrikaanse kust.
 
 
Het heeft de reputatie de zuidelijkste stad van Europa te zijn. Met maar 202 millimeter regenval is het het meest zonnige en warmste gebied van Griekenland, waar de temperatuur amper onder de 12,5 graden komt. Het heeft vele mooie zandstranden in allerlei soorten: sommige zijn verborgen, hele kleine baaien, verstopt tussen de buitengewone beeldachtige rotsen, anderen zijn heel lang en uitgebreid. Het mooie landschap met zijn eindeloze olijvenvelden, fruitbomen en de kassen zijn hartverwarmend.
 
BACK TO TOP
 
 
 
 
 
Copyright 2003 - Ierapetra Team